lunes, 22 de diciembre de 2008

DivulgaMat


Us presento una de les web més interessant per la divulgació de les matemàtiques: DivulgaMat, en particular perquè relaciona les matemàtiques amb la cultura, cine, art.... i explica moltes histories de les matemàtiques.

http://www.divulgamat.net/

De tots els participants en aquesta web voldria destacar en Alfonso Jesús Población Sáez, que desenvolupa la secció ‘Cine i Matemáticas’ dins de l’apartat de cultura.

Aqui teniu la seva pàgina personal : http://gauss.mat.eup.uva.es/~alfonso/
---
Els seus articles fan un seguiment d’elements del cine relacionats amb les matemàtiques. Per això podeu llegir el seu llibre: ‘ Las matemáticas en el Cine’ que podeu trobar a : http://www.casadellibro.com/libro-las-matematicas-en-el-cine/2900001137663

També fa comentaris molt encertats sobre les sèries de TV en que apareixen nombres, com per exemple la sèrie Numbers, de la qual explica exhaustivament els elements matemàtics de cada capítol. També fa referència a la sèrie Perdidos en el seu article ‘Perdidos con los números’ del desembre de 2006 on explica la enigmàtica sèrie numèrica que li vaig comentar i què és bàsica en l’argument : 4, 8, 15, 16, 23, 42.

http://es.wikipedia.org/wiki/Lost

Jo també tinc la meva teoria sobre la sèrie numèrica i la iniciativa Dharma, però això és una altra història.

No hay comentarios: